icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

ukusno lako za pripremu

Jedan trik zauvek menja ukus OMILJENOG DOMAĆEG JELA: Posni PASULJ će obožavati svaki član vaše porodice (RECEPT)

Zavrnite rukave i pripremite jelo koje svi obožavaju...

foto: Shutterstock/denio109
foto: Shutterstock/denio109

 

 

Sastojci: 

 

  • pola kilograma belog pasulja

  • 5 čena belog luka

  • 2 glavice crnog luka

  • 1 kašika za mlevene slatke paprike

  • biber

  • so

  •  

    2 kašike ulja

  • 1 kesica čaja od nane

 

 

Priprema:

 

Prvo je potrebno da pasulj lepo operete kako bi bio speman za kuvanje. 

 

Zatim stavite pasulj u šerpu i prelijte ga vodom i stavite da ga kuvate, ali obavezno u vodu dodajte i kesicu nane. Odmah dodajte i iseckani crni i beli luk. Zatim so i biber i kuvajte pasulj najmanje 2 sata. 

 

Potrebno je da ga kuvate na umerenoj vatri, a nakon toga dodajte alevu papriku pomešanu sa uljem i ostavite da se kuva još najmanje 5 minuta. 

 

Zatim sklonite paušlj sa ringle, sačekajte da se malo prohladi i možete ga poslužiti.