Ako vam je potrebno da spremite jelo koje ne iziskuje mnogo vremena, a u isto vreme i ne košta puno onda ste na pravom mestu.
Jedan od sastojaka u ovoj pasti jeste kuvani paradajz. Ne zaboravite da je njegov osnovni sastojak paradajz značajan jer smanjuje rizik od razvoja kardiovaskularnih bolesti, takođe ubrzava zarastanje rana, a i štiti kožu od štetnih sunčevih zraka.
Pored toga, on je odličan i za gubitak kilograma. U sebi sadrži likopen, koji smanjuje masti u organizmu. On je takođe odgovoran i za osećaj sitosti koji osećamo, a sve to nas dovodi do zadovoljstva.
Sastojci:
- 200 g sitno seckane slaninice
- 200 g paste
- 100 g parmezana
- ulje
- so
- bosiljak
- 100 ml kuvanog paradajza
- 4 blavice belog luka
Priprema:
Najpre je potrebno u slanoj vodi prokuvati pastu, ali je nemojte skuvati tako da bude premekana.
Nakon toga je procedite, ali nemojte prosipati vodu u kojoj ste ih kuvali, biće vam potrebna za kasnije.
Zatim je potrebno da na malo ulja, propržite slaninicu, da dodate beli luk, a nakon toga pastu i bosiljak. Promašajte sve!
Potrebno je da sada nalijete vodu u kojoj se kuvala pasta i još malo prokrčkate sve.
Kada voda ispari dodajte kuvani paradajz, a nakon toga sačekajte da se sve lepo sjedini pa narendajte parmezan.
Prijatno!