rapsodija ukusa

Ukus i tekstura obaraju s nogu: Recept za neodoljive pohovane PALAČINKE sa pica nadevom

0

Iako su veoma kalorične, nema koga neće oduševiti, a kao prilog možete služiti tartar sos.

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Ukoliko vam je ponestalo ideja za ukusne večere sa porodicom, a ljubitelji ste ukusnik palačinki i testa, donosimo vam fantastičan recept za pohovane palačinke sa pica nadevom.

 

Sastojci:


300 g brašna
3 jaja
300 ml mleka
300 ml mineralne vode
3 kasike ulja

so


Za fil:


150g pizza šunke

100 grama pečurki seckanih
150g kačkavalja
kečap i tartar sos
origano
2 jaja
200g brašna
200g prezli

Priprema:

 

Jaja umutiti mikserom, dodati brašno i mleko postepeno, zatim ulje i so. Dodati mineralnu vodu, umutiti i ostaviti smesu u frizideru da odstoji 30 min.
Nakon 30min, tiganj premazati uljem i peći palačinke.

Zatim krenuti sa filovanjem palačinki, premazati palačinku kečapom i tartar sosom, poredjati šunku i kačkavalj i posuti origanom. Zatim urolati palačinke.

Uvaljati svaku palačinku u brašno, zatim u smesu od 2 razmućena jaja i na kraju u prezle. Pržiti palačinke na srednoj vatri. Možete ih jesti za pavlakom, svežnom salatkom ili tartar sosom.

 

Pohovane palačinke
foto: Shuterstock

 

 

 

makonda-tracker