Priprema je jednostavna, a ukus izvanredan
Sastojci:
500 g kora za pitu
300 g sira
125 g margarina
200 ml mlake vode
50 g susama
malo mleka
Priprema:
Margarin otopite i njim poprskajte po tri kore, pa ih poređajte jednu preko druge.
Položite četvrtu koru.
Postupak ponavljajte dok se ne utroše sve kore (po 4 komada).
Pripremljene kore isecite na polovinu po dužini, pa svaku polovinu na još pola, pa svaku četvrtinu dijagonalno.
Potom na širi kraj svakog dela stavite malo sira i umotajte kao kiflicu.
Pripremljene kiflice ređajte na tacnu, pa ih prelijte sa 200 m l mlake vode.
Pre pečenja premažite kiflice mlekom i pospite prepečenim susamom, premestite ih u podmazan pleh i ostavite da odstoje oko 20 minuta.
Pecite u zagrejanoj rerni na 220 Celzijusa oko 20 minuta.