icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

RECEPT

HRSKAVO TESTO KOJE ĆETE OBOŽAVATI: Mokre KIFLICE od kora za pitu prave se TAKO BRZO I LAKO, a ukus im je BOŽANSTVEN

Podeli:

Priprema je jednostavna, a ukus izvanredan

kiflice, kroasani
foto: Profimedia

Sastojci:

 

500 g kora za pitu

300 g sira

125 g margarina

200 ml mlake vode

50 g susama

malo mleka

 

Priprema:

 

Margarin otopite i njim poprskajte po tri kore, pa ih poređajte jednu preko druge.

 

Položite četvrtu koru.

 

Postupak ponavljajte dok se ne utroše sve kore (po 4 komada).

 

Pripremljene kore isecite na polovinu po dužini, pa svaku polovinu na još pola, pa svaku četvrtinu dijagonalno.

 

Potom na širi kraj svakog dela stavite malo sira i umotajte kao kiflicu.

 

Pripremljene kiflice ređajte na tacnu, pa ih prelijte sa 200 m l mlake vode.

 

Pre pečenja premažite kiflice mlekom i pospite prepečenim susamom, premestite ih u podmazan pleh i ostavite da odstoje oko 20 minuta.

 

Pecite u zagrejanoj rerni na 220 Celzijusa oko 20 minuta.

 

 

Inicijalizacija u toku...