Čak i početnici će uspeti da je pripreme, jer neće morati termički da obrađuju da obrađuju mleveno meso, već je za povrće potrebno nekoliko minuta.
Iako je mišljenje da je domovina lazanja italijanski grad Bolonja, ustvari preteča lazanja je jedno drevno jelo koje potiče još iz stare Grčke. Kad su Rimljani okupirali Grčku, oko 146. godine pre nove ere, usvajali su lokalna znanja, kulturu i hranu.
Mi vam donosimo recept savršene vegetarijanske lazanje u kojoj će uživati čitava porodica.
Sastojci:
2 kašike maslinovog ulja
2 crna luka
1 paprika
2 čena belog luka
100 g spanaća
200 g kuvanog pasulja
300 g svežih kora za lazanje
4 kašike parmezana
so i biber
1 konzerva pelata
Priprema:
Na maslinovom ulju prodinstajte seckani luk i papriku, pa dodajte sitno seckani beli luk. Na kraju dodajte pasulj, spanać i pelat i krčkajte 10 minuta i začinite. Pripremljeni pleh za lazanje podmažite sa malo ulja i ređajte red kora, red fila i završite sa filom te pospite parmezanom. Lazanje pecite u zagrejanoj rerni na 190 stepeni oko 45 minuta.