Pored toga ono šta je veoma značajno jeste da paradajz smanjuje rizik od razvoja kardiovaskularnih bolesti, takođe ubrzava zarastanje rana, kao i to da štiti kožu od štetnih sunčevih zraka
Paradajz je taj koji je odličan za gubitak kilograma. On u sebi sadrži likopen, koji smanjuje masi u organizmu. On je takođe odgovoran i za osećaj sitosti koji osećamo, a sve to nas dovodi do zadovoljstva.
Sigurno vam je za vaše špagete potreban jedan brzi sos koji će biti ukusan i veoma hranljiv. Naime postoji jedan trik kako bez imalo kulinarskog umeća možete da napraviti gusti paradajz sos.
Dakle, veoma je jednostavno, na vatru u jednu šerpu naspite pola litre paradajz sosa i prvo ga na blagoj vatri kuvajte.
Kako se on bude zagrevao, tako će dobijati gustinu. Međutim, na početku dodajte i malo ulja u vaš paradaj sos.
Kada on bude dobijao željenu gustinu i njega možete razbiti dva jaja i tako ga dodatno vezati, odnosno zgusnuti.
Poslužujte ga toplog, jer ćete uživati u njegovom ukusu.