icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

vredi probati

Savršen obrok bogat povrćem i vitaminima: Pripremite mediteransku salatu na lokalni grčki način (RECEPT)

Podeli:

Paradajz se koristi širom sveta, a njegovom konzumacijom dobijamo pozitivne efekte na rad srca. Ova biljka sadrži likopen, jedan od najsnažnijih prirodnih antioksidanata. U ovoj salati jedan od bitnih sastojaka upravo je - paradajz.

foto: Shutterstock/Nata Bene
foto: Shutterstock/Nata Bene

Kao što se kod nas hleb jede uz svako jelo, tako se i salate u Grčkoj konzumiraju uz svaki obrok. Oni čak vole da i hleb umoče u sok od salate, a ponekad i da celi paradajz iscede da bi hleb koji umaču bio što slađi. 

 

Sastojci:

 

  • 3 paradajza
  • 1 sveža blago ljuta paprika
  • 1 krastavac
  • 1 glavica crvenog luka
  • 100g iseckane fete
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • so
  • 1 kašika origana
  • 3 zelene paprike
  • masline po želji

 

 

Priprema:

 

Ova salata se sprema na najjednostavniji način koji možete da zamislite. 

 

Dakle, najpre je potrebno iseći povrće, tj. paprike, crni luk, paradajz i krastavac. Zatim sve te sastjoke pomešajte i izmešajte lepo. 

 

Nakon toga dodajte maslinovo ulje, origano, a na kraju fetu. Zatim opet sve lepo izmešajte dok salata ne dobije lepu boju od fete. 

 

Na kraju ukoliko volite, dodajte i masline i uživajte!

 

 

 

 

 

 

Inicijalizacija u toku...