recept koji morate probati

SLUŽI SE NA VELIKI PRAZNIK — PETROVDAN: Recept za tradicionalnu PETROVAČU koja će vas opčiniti ukusom

0

Pun ukus jabuka i najlepše pite podsetiće vas na bakinu tradicionalnu kuhinju

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Ova pita se pravi od jabuka petrovača i služi se na veliki srpski praznik, Petrovdan...

 

Naravno, ako nemate petrovače, možete ih napraviti i sa drugim jabukama.

 

Sastojci:

 

  • 500 g tankih kora za pitu
  • 1,5 kg jabuka
  • cimet
  • šećer
  • griz
  • ulje

 

Priprema:

 

Za početak, jabuke očistiti i izrendati. Uzimati po 3 kore. Svaku kore poprskati sa malo ulja i posuti sa malo šećera, u zavisnosti od toga da li volite slađe.

 

Na treću koru staviti rendane jabuke, malo ih poprskati uljem, posuti sa malo cimeta, jednom kašikom griza i 2 pune kašike šećera.

 

Uviti u jufku i staviti u podmazan pleh. Zatim, nožem iseći parčiće, premazati uljem i staviti da se peče na 200-220C.

 

 

makonda-tracker