Pun ukus jabuka i najlepše pite podsetiće vas na bakinu tradicionalnu kuhinju
Ova pita se pravi od jabuka petrovača i služi se na veliki srpski praznik, Petrovdan...
Naravno, ako nemate petrovače, možete ih napraviti i sa drugim jabukama.
Sastojci:
- 500 g tankih kora za pitu
- 1,5 kg jabuka
- cimet
- šećer
- griz
- ulje
Priprema:
Za početak, jabuke očistiti i izrendati. Uzimati po 3 kore. Svaku kore poprskati sa malo ulja i posuti sa malo šećera, u zavisnosti od toga da li volite slađe.
Na treću koru staviti rendane jabuke, malo ih poprskati uljem, posuti sa malo cimeta, jednom kašikom griza i 2 pune kašike šećera.
Uviti u jufku i staviti u podmazan pleh. Zatim, nožem iseći parčiće, premazati uljem i staviti da se peče na 200-220C.
( Glossy/Astal )