najbrži kolač ikada

Trik je u JEDNOM sastojku: Čokoladni kolač iz šolje spreman je za MINUT

0

Ovaj preukusni čokoladni desert ćete pripremiti za tili čas kad vam se prijede nešto slatko

foto: NatalyaBond/Shutterstock
foto: NatalyaBond/Shutterstock

U današnje vreme je postala najlakša stvar na svetu napraviti brzinske i ukusne poslastice u mikrotalasnoj pećnici. Potrebno je svega nekoliko minuta za očaravajuće slatkiše, a ovo je jedan od njih.

 

 

Pripremite sastojke, lepo ih sjedinite i uživajte u slatkišu koji je spreman za manje od 90 sekundi. Glavni trik leži u domaćoj kafi, tako da spremite malo veću količinu i uz nju uživajte u ovom desertu.

 

Sastojci:

 

  • 3 kašike skuvane sveže mlevene kafe
  • 70 g brašna
  • 2 kašike kakaoa
  • 2 kockice čokolade
  • 5 kašika mleka
  • 2 kašike ulja
  • 2 kašike šećera
  • pola kašičice ekstrakta vanile
  • četvrtina kašičice praška za pecivo
  • prstohvat soli

 

Priprema:

 

U većoj šolji pomešajte brašno, prašak za pecivo, kakao, šećer, so, mleko, ulje, vanilu i skuvanu kafu. Kad se lepo sjedini, u sredinu utisnite dve kockice čokolade (da bi se na kraju lepo razlivala).

 

Stavite u mikrotalasnu da se zapeče na najvišoj temperaturi, od 75 do 85 sekundi.

 

Kolač iz šolje je gotov!

 

 

makonda-tracker