ukusno i brzo

Sprema se za 15 minuta, a preukusan je: Doručak sa zapečenim hlebom i jajima na oko je pravi izbor za vas

0

Ako vam ponestane ideja za doručak, možete izvaditi ovaj brzi recept iz rukava i ne samo da ćete uživati u njegovom ukusu, nego ćete ga toliko zavoleti da ćete poželeti svaki dan da ga imate na trpezi. 

foto: Shutterstock/Tetiana_Didenko
foto: Shutterstock/Tetiana_Didenko

Sastojci: 

 

  • 2 kriške tost hleba ili običnog hleba
  • 2 jaja
  • puter ili margarin
  • biber
  • beli luk u prahu
  • blagi kečap

 

Priprema: 

 

Pre nego što razbijete jaja u tiganj, prepecite hleb ili u tosteru ili u rerni. 

 

Kada prepečete hleb, izvadite ga i premažite puterom ili margarinom. 

 

Za to vreme pržite na blagoj vatri jaja na oko, ali da žumance ne bude ni previše, a ni premalo tečno. 

 

Zatim jaja stavite na kriške hleba i presecite samo jaja. Pospite ih biberom, stavite malo belog luka u prahu, malo mešavine začina, pa na kraju pospite i kečapom. 

 

Uz ovaj doručak možete konzumirati i filter kafu ili čaj. 

 

Prijatno!

 

 

makonda-tracker