Bez rerne i šporeta, možete pripremiti predjelo u čijem ukusu će da uživaju svi ukućani, jer ima toliko dobar šmek da će vas raspametiti.
Sastojci:
- 30 g želatina
- 4 veća prompira
- 450 g mešanog povrća (za rusku salatu)
- limunov sok
- 4 barena jaja
- 6 kašika majoneza
- 3 kašike pavlake
- so
- biber
Priprema:
Prvo je noprhodno da se oljušti krompir i isecka na male kocke, a zatim sve to pomešati sa ostalim povrćem i kuvati dok se ne smekša.
Zatim procediti povrće, ali ostaviti malo vode kako bi promešali sa zelatinom, otprilike 1 dl tečnosti. Ostaviti jedno 3 minuta da se stegne, pa na blagoj vatri dodatno promešati sve, ali je nophodno da dodate dve kašike prethodno zamešane smese majoneza i pavlake.
Zatim smesu sa želatinom dodajte u povrće, kao i ostatak smese sa pavlakom i majonezom.
Kada to izmešate, sipajte jedan deo smese u kalup, poređajte cela jaja, pa nakon toga prelijte ostatkom smese.