icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

brzinski recept

Ne treba vam mnogo NI TRUDA, A NI VREMENA za RUČAK BEZ MANE: Zapečene i kremaste NJOKE gotove su za tren oka (RECEPT)

Podeli:

Ako nemate ideju za ručak, brze njoke su ukusne, svi ih vole, lako se spremaju i uštedeli ste vreme!

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Ukoliko nemate ideju šta biste mogli da napravite za brzinski ručak koji svi vole, počastite se ukusnim i kremastim njokama iz rerne. Pogledajte i recept za domaće njoke, ako ih volite više nego kupovne.

 

Sastojci:

 

  • 400 g njoka
  • 100 g šunke ili slanine
  • 200 ml pavlake za kuvanje
  • 150 gr graška
  • 50 gr parmezana
  • 2 čena belog luka
  • so, biber

 

Priprema:

 

Njoke skuvajte (i posolite vodu), a gotove su čim isplivaju na površinu. Na maslacu zapržite šunku ili slaninu, pa je izvadite, a u tiganj dodajte beli luk i pavlaku za kuvanje. Dodajte, kad se smanji nivo tečnosti, parmezan, a potom i njoke i grašak.

 

Kuvajte kratko na tihoj vatri, a onda sipajte u vatrostalnu činiju i pecite dok se ne zgusne, za šta će vam trebati dvadesetak minuta.

 

 

Inicijalizacija u toku...