Možete poslužiti uz pomfrit, salatu, kečap, jogurt, kiselo mleko…
Sastojci
Za testo:
350 g brašna (meko brašno)
200 ml vode
2 kašike ulja
1 kašičica soli (ali ne puna)
Za fil:
300 g krompira
1 manja tikvica (oko 200 g)
1 glavica crnog luka
3 kašike ulja
malo soli
bibera po ukusu
malo vode
peršunovo lišće
Priprema
Sve sastojke za testo izmešajte i zamesite glatko testo. Ostavite da stoji u frižideru dok pripremate fil.
Za fil
Izdinstajte luk na ulju, dodajte iseckane tikvice, vrlo malo soli i kada tečnost od tikvica ispari dodajte još vode koliko je potrebno dok tikvice skroz ne omekšaju. Sve pomešajte sa kuvanim i ispasiranim krompirom, posolite, pobiberite i dodajte iseckan peršun.
Testo rastanjite, isecite i filujte. Preklopite i krajeve viljuškom zalepite. Pržite u vrelom ulju dok ne porumene.