icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

prste da poližete!

Bez pečenja, bez miksera, a BOŽANSTVENOG UKUSA: 3 recepta za najlepše SLAVSKE SITNE KOLAČE u obliku kuglica

Podeli:

Ako vam je potrebno brzo rešenje za neodoljivo slatko posluženje za slavu, neki od ovih recepata mogli bi da vam se dopadnu

foto: NoirChocolate/Shutterstock
foto: NoirChocolate/Shutterstock

Sitni kolači su neizostavan deo slavske trpeze, a ovi su vrlo bogatog i upečatljivog ukusa, a svi se prave s po tek nekoliko sastojaka i za vrlo kratko vreme.


Čizkejk bombice

 

Čokoladne kuglice
foto: Shutterstock

Sastojci:

 

  • 100 grama krem-sira
  • 200 grama čokoladnog keksa
  • 250 grama crne čokolade

 

Priprema


Izmeljite keks u blenderu, pa ga pomešajte s krem-sirom i dobro umesite silikonskom špatulom. Oblikujte loptice, pa stavite u frižider na najmanje pola sata. Istopite čokoladu na paru, pa umačite jednu po jednu kuglicu i vratite u frižider da se stegne. Po želji dekorišite šarenim mrvicama.


Čia bombice s bananama

 

bombice, sitni kolači, kuglice, posle kuglice, posni kolači, kokosovo brašno
foto: Shutterstock

Sastojci:

 

  • jedna i po banana
  • 150 grama mlevenog posnog keksa
  • kašika čia semenki
  • 100 grama šećera prahu
  • 100 grama kokosovog brašna


Priprema


Banane isecite na kolutove i ispasirajte viljuškom, potom dodajte čia semenke. Sipajte mleveni keks i mešajte sve dok se smesa ne sjedini, a zatim joj postepeno dodajte šećer u prahu, sve vreme mešajući.

 

Nakon toga, ubacite kokosovo brašno i dobro promešajte dok ne dobijete kompaktnu masu. Vadite kašičicom i dlanovima pravite kuglice, a potom ih uvaljajte u kokosovo brašno.


Stavite u frižider i ostavite da se loptice stegnu.


Kokos loptice

 

Kokos kuglice, Rafaelo kuglice
foto: Shutterstock

Sastojci:

 

  • 150 grama kokosovog brašna
  • 50 grama maslaca
  • 200 grama bele čokolade
  • 100 mililitara bele pavlake

 

Priprema


Zagrejte slatku pavlaku u šerpici, a pre nego što proključa sklonite i dodajte čokoladu i maslac, pa postepeno ih otapajte uz neprestano mešanje.
Potom odložite u frižider da prenoći.


Sutradan stavite ovu smesu u blender na vrlo kratko, pa joj dodajte 100 grama kokosovog brašna i umesite. Oblikujte kuglice i svaku valjajte u kokosovo brašno, pa vratite u frižider.

 

 

Inicijalizacija u toku...