brzi recepti

Ne može BRŽE NI UKUSNIJE: 3 recepta za picu od starog hleba

0

Ko još ne voli sve varijante pice? Za ove recepte za picu od starog hleba treba vam samo par sastojaka, a prave se lako i garantovano imate ukusnu večeru.

foto: Shutterstock, ampcool
foto: Shutterstock, ampcool

Najlakše je napraviti različite varijante pice, pa možete isprobati recept za picu bez testa, picu sa jogurtom, ili zanimljivu picu u šolji!

 

Recept broj 1.

 

Stari (ili sveži) tost hleb prebacite u "korito" koje ste napravili od folije. Između svake kriške hleba stavite po list kačkavalja i list šunke. Umutite 2 jaja s malo mleka, posolite, pa prelijte preko celog hleba. Pospite origanom. Hleb umotajte u foliju i stavite u rernu da se 15 minuta peče na 180 stepeni.

 

Recept broj 2.

 

Svaki krišku tost hleba premažite pavlakom ili bešamelom, pa ređajte u pleh. Slažite kačkavalj i sir, čeri paradajz i začine. Umutite dva jaja, malo pavlake i prelijte preko hleba. Narendajte kačkavalj i zapecite.

 

Recept broj 3.

 

Umutite 3 jaja (začinjena s malo bibera i soli), pa dodajte kašiku pavlake. Promešajte, pa natopite stari hleb i ređajte u vatrostalnu činiju. Na natopljen hleb stavite šunku i kačkavalj, pa opet red hleba i ponavljajte dok ne potrošite materijal. Na vrh sipajte malo parmezana i zapecite.

 

 

makonda-tracker