Bez obzira birate li ovo izdašno jelo za ručak ili za večeru, možete biti sigurni da ćete dugo ostati siti
Sastojci:
- 400 grama mlevenog mesa
- jedan plavi patlidžan
- 4 čena belog luka
- jedna crvena paprika
- jedan paradajz
- 100 grama gaude
- 2 kašike rendanog parmezana
- po ukusu so, biber, origano, bosiljak, pečurke
- ulje po potrebi
Priprema
Patlidžan ispecite u rerni, pa ga oljuštite i izgnječite sa propasiranim belim lukom. Posolite i pobiberite.
Meso blago propržite na ulju i začinite solju, biberom, origanom i bosiljkom. Sjedinite meso i izgnječen patlidžan i smesom pokrijte dno podmazanog pleha. Odozgo poređajte papriku isečenu na trake i kockice paradajza.
Pecite 20 minuta na 180 stepeni, pa izvadite, pospite rendanom gaudom i parmezanom, dodajte pečurke ako želite, i vratite da se sir istopi.
( Izvor: Glossy, Izvor: zena.blic.rs )