ukusno i sočno

IDEALNO AKO IZBEGAVATE BRAŠNO: Bogata PICA BEZ TESTA je ručak po svačijem ukusu (RECEPT)

0

Bez obzira birate li ovo izdašno jelo za ručak ili za večeru, možete biti sigurni da ćete dugo ostati siti

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Sastojci:

 

  • 400 grama mlevenog mesa
  • jedan plavi patlidžan
  • 4 čena belog luka
  • jedna crvena paprika
  • jedan paradajz
  • 100 grama gaude
  • 2 kašike rendanog parmezana
  • po ukusu so, biber, origano, bosiljak, pečurke
  • ulje po potrebi


Priprema


Patlidžan ispecite u rerni, pa ga oljuštite i izgnječite sa propasiranim belim lukom. Posolite i pobiberite.

 

Meso blago propržite na ulju i začinite solju, biberom, origanom i bosiljkom. Sjedinite meso i izgnječen patlidžan i smesom pokrijte dno podmazanog pleha. Odozgo poređajte papriku isečenu na trake i kockice paradajza.

 

Pecite 20 minuta na 180 stepeni, pa izvadite, pospite rendanom gaudom i parmezanom, dodajte pečurke ako želite, i vratite da se sir istopi.

 

 

makonda-tracker