Verovatno ste čuli za ovo interesantno jelo ili ga probali u kineskom restoranu, a iako deluje kao specijalitet koji se teško priprema — zapravo je vrlo jednostavno
Sastojci:
- 200 g paprike
- 1 veza mladog luka
- 300 g tikvica
- 2 kašike ulja
- 1 kašičica začina C
- 200 g šargarepe
- 1 kašika narendanog parmezana
- 300 g tankih kora za pitu
- 1 jaje
- ulje za prženje
Sos:
- 1 dl jabukovog sirćeta
- 5 kašika sojinog sosa
- par kapi tabasko sosa
Priprema
Papriku, mladi luk i tikvice iseći na trake, propržiti na ulju, dodati začin C i ohladiti. Šargarepu skuvati, ohladiti, pa iseći na tračice. Povrće posuti parmezanom i sve dobro promešati.
Kore iseći na kvadrate (18×18 cm), u sredinu stavljati po 2 kašičice fila od povrća. Ivice kora premazati razmućenim jajetom, pa presaviti, a potom urolati tako da se dobiju sarmice. Rolnice pržiti u zagrejanom ulju, sa svake strane po 2 minuta, a zatim ih stavljati na upijajući papir.
Priprema sosa
Pomešati sirće, sojin sos i tabasko, pa služiti uz rolnice.