Umesto kupovnih đakonija, ovo možete pripremiti brzo i lako.
Sastojci:
100 g sira (25 g parmezana, 75 g čedar ili gauda)
75 g ohlađenog putera
120 g brašna
so
2 kašičice sušenog aromatičnog bilja (bosiljak, origano, kim, majčina dušica, beli luk, provansalska mešavina) + za posipanje
1 kašičica kurkume
1 jaje
2 kašike hladne vode
Priprema:
U posudi izmešajte brašno, so, aromatično bilje, kurkumu, dodajte sir, hladni puter. Umitite jaje sa hladnom vodom i dodajte u mešavinu brašna. Umesite testo.
Na pobrašnjenoj površini razvijte testo na oko 0,3 cm debljine, pa izrežite trouglove. Napravite slamčicom ili sa nastavkom od šprica za dekoraciju kolača. Pospite aromatičnim biljem.
Pecite u zagrejanoj rerni oko 12-14 min na 210°C.