icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

Njami njami

Ovaj način pripreme još niste probali: Testo za picu sa krompirom je novitet koji morate probati (RECEPT)

Podeli:

Ako ovako pripremite picu, svi će tražiti parče više

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Italijani jesu majstori za pravljenje pice, ali ne treba staviti po strani neke druge načine pravljenja jela od testa

 

Sastojci: 

 

  • 2 kuvana krompira
  • 1-2 jajeta
  • 1 pakovanje kvasca
  • 300ml mleka
  • 200ml vode
  • 1 mala kašika šećera
  • so
  • brašno po ptrebi 

 

Priprema:

 

- Rastopiti kvasac u mleku, nakon čega ih treba dodati u prethodno umućen krompir sa jajima. Zatim dodati šećer i so, kao i brašno dok smesa ne postane konzistentna. Ostaviti da nadođe! Kada masa nadođe, rasklagijati testo i staviti ga u pleh. Zatim na njega narendati margarina, staviti kečap, sir, iseckanu slaninu, kobasicu, salamu itd. Kada pica bude upola pečena izvaditi je i preliti jajetom, pa opet vratiti u pećnicu dok ne dobije rumenu boju. 

 

 

Inicijalizacija u toku...