icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

recept dana

Po originalnom receptu naših BAKA: Pripremite domaći HLEB na MASTI koji će biti svež i mekan nekoliko dana

Podeli:

Uz ovaj precizan recept čak i početnici će uspeti da zamese ukusan hleb, a  porodica će biti ponosna na vaš trud.

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Kupovni hleb i peciva sadrže nekoliko pojačivača ukusa, aditive i konzervanse te za svakodnevnu upotrebu nisu potpuno bezopasni, ali mi donosimo recept koji će oduševiti čitavu porodicu, a svojom slašću ovaj hleb će postati pravi izbor uz doručak, ručak i večeru.

 

Sastojci:

 

800 grama brašna

 

200 ml mlake vode

 

kocka svežeg kvasca 

 

5 kašika masti (najbolje bi bilo od magulice)

 

3 kašičice kalijumove soli

 

2 kašičice šećera od trske

 

Priprema:

 

U toploj vodi sa dodatkom šećera rastopiti i podići kvasac, a u drugu posudu sipati brašno, so, šećer, mast, pripremljeni kvasac i mlaku vodu. Zamesiti testo i ostaviti ga pola sata da naraste. Kada naraste premestiti ga još jednom i staviti u kalup za hleb. Peći ga 30 minuta na 180 stepeni.

 

Ukusan, domaći hleb možete služiti uz namaze, salate i suhomesnate proizvode kako biste osetili pravu aromu i ukus.

 

hleb, pecivo, hleb bez kvasca
foto: Shutterstock

 

Inicijalizacija u toku...