Ovaj kolač možete imati za dva dana, samo štrudlu pokrijte kuhinjskom krpom.
Sastojci:
500 gr tankih kora za pitu
Fil za premazivanje:
3 jaja
3 supene kašike šećera
200 ml ulja
200 ml jogurta
100 grama griza
1 prašak za pecivo
Fil od pudinga:
litar mleka
3 kesice pudinga od vanile
9 supenih kašika šećera
Za ukrašavanje:
šećer u prahu
Priprema:
Sipajte mleko u šerpu, dodajte 9 kašika šećera i stavite da se kuva. Kad mleko proključa, ulijte razmućen prašak za puding od vanile i kuvajte dok se ne zgusne.
Uključite rernu na 180 stepeni. Na tepsiju stavite papir za pečenje.
Umutite 3 jaja, 3 kašike šećera, ulje, jogurt, griz i prašak za pecivo.
Uzmite jednu koru, premažite je ovim filom, preko nje stavite drugu koru i premažite je filom, pa isto uradite i sa trećom korom. Kad stavite četvrtu koru, nanesite prohlađen puding od vanile duž ivice kore i pažljivo urolajte.
Tako uradite sa svim korama dok ih ne utrošite.
Štrudlice poređajte u tepsiju, poprskajte ih uljem i stavite u već zagrejanu rernu da se peku dok ne porumene.
Ispečene štrudlice ostavite nekoliko sati na hladnom mestu, pa ih isecite, pospite šećerom u prahu i služite.