Ako nemate ideja šta da skuvate kako biste zadovoljili pojačan apetit ukućana tokom hladnih zimskih dana, donosimo vam rešenje
Gulaš je pravi specijalitet koji se može spremiti na više načina, a jedan od najpoznatijih je juneći.
Neverovatnog je ukusa i sastojaka, zbog kojih vam ga nikada neće biti dovoljno.
Sastojci:
500 grama junetine od buta
2 crvena luka
150 grama šargarepe
20 ml ulja
250 grama seckanog paradajza
kašičica ljute crvene mlevene paprike
1/2 kašike ajvara
čen belog luka
1/2 čili papričice
kašičica koncentrata paradajza
1/2 kašike skrobnog brašna
kašika peršuna
so
biber
Priprema:
Na ulju popržite junetinu naseckanu na manje kocke.
Dodajte seckani luk i šargarepu.
Dinstajte oko 5 minuta, sklonite s vatre i umešajte koncentrat paradajza, mlevenu papriku i beli luk.
Vratite na vatru, dodajte seckanu čili papričicu i paradajza, posolite i pobiberite.
Dodajte 8 dl vode i kuvajte poklopljeno oko 50 minuta, dok meso ne omekša.
Po potrebi dolijte još vode.
Skrobno brašno razmutite u malo hladne vode i umešajte u supu.
Kratko prokuvajte, dodajte ajvar i pospite seckanim peršunom.