icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

MALI TRIKOVI

Saznajte tajnu recepturu PEKARA: Uz ove savete napravite savršene BAVARSKE kifle, koje će okupiti porodicu

Podeli:

Čak i početnici će uspeti da ih naprave.

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Ukoliko ste ljubitelji testa, kiflica, đevreka, ovaj recet će vas odvesti pravo u Bavrasku.

 

Sastojci:

 

700 grama brašna

sveži kvasac

200 ml mleka 

kašica šećera

kašica soli

60 ml ulja

300 ml vode

susam

morska so za posipanje

 

200 ml voda

kašičica sode bikarbone

 

Priprema:

 

Pomešajte sve sastojke i napravite testo koje se neće lepiti za površinu, pa ga ostavite sat vremena da naraste. Nakon toga ga razvucite i napravite male jufke, kako bi vam bilo lakše da pravite oblike - kifle, male đevreke, a za to vreme u šerpi zagrejte vodu sa sodom bikarbonom, pa oblikovano testo ubaciti po deset sekundi u ključalu vodu. Kada to završite kifle stavite u pleh, pospite ih susamom i solju, pa pecite 20 minuta.

 

Bavarske kifle će biti smeđe boje i savršenog ukusa. Možete ih služiti uz domači kefir ili jogurt.

 

testo, domaći hleb, kvasac
foto: Profimedia

 

Inicijalizacija u toku...