icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

ukus mediterana

OSVEŽAVAJUĆA HLADNA ČORBA IDEALNA ZA LETNJI RUČAK: Najukusniji GASPAĆO pravi se za samo 15 minuta (RECEPT)

Podeli:

Dragulj španske kuhinje ne zahteva preveliku kulinarsku veštinu, a jedno je najpopularnijih letnjih jela

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Sastojci:

 

  • 3-4 zrela paradajza srednje veličine
  • 1 zelena paprika
  • 1 mali krastavac
  • 1/4 glavice crnog luka (ili više, po želji)
  • 2 čena belog luka
  • 1 kriška starog hleba
  • 2 kašike sirćeta
  • 100 ml maslinovog ulja
  • so, biber po ukusu
  • 1/2 kašičite sitno seckane ljute paprike
  • hladna voda po potrebi

 

Za serviranje:

sitno seckan paradajz, krastavac, prepečen hleb (po vašem ukusu)

 

Priprema

 

Paradajz, luk, beli luk i krastavac oljuštite, a papriku operite.

 

U blender stavite krišku starog hleba izlomljenu na komade, nalijte malo vode da se hleb blago natopi, dodajte maslinovo ulje i sirće, pa dodajte crni i beli luk. Izblendajte da dobijete pastu. Zatim, dodajte krastavac kojem ste uklonili semenke, papriku i paradajz isečene na komade i blendajte dok se sve ne sjedini.

 

Po potrebi dodajte vodu da dobijete gustinu supe koja vam prija i odgovara. Začinite solju, biberom i ljutom paprikom po ukusu.

 

Supu ohladite u frižideru pre služenja. Možete joj dodati i neku kocku leda, kako biste ubrzali hlađenje. Servirajte supu uz dodatak sitno seckanog povrća ili komadiće prepečenog hleba.

 

 

Inicijalizacija u toku...