icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

prste da poližete

ZDRAV, BRZ I SASVIM DRUGAČIJI RUČAK ZA CELU PORODICU: Izdašna musaka od tikvica i patlidžana (RECEPT)

Podeli:

Dobro poznato jelo možete pripremiti i na ovaj način i obradovati celu porodicu još bogatijim ukusom

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Sastojci:

 

  • 500g mlevenog mešanog mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • oko 300g plavog patlidžana
  • oko 300g tikvica
  • 2 jaja
  • 50g brašna
  • 400ml jogurta
  • so, mešavina začina, ulje

 

Priprema

 

Na malo ulja izdinstati sitno seckanu glavicu crnog luka.

 

Dodati meso, naliti sa malo vode i dinstati dok meso ne bude upola gotovo. Tikvice i patlidžan očistiti i iseckati na kolutove. Posoliti i ostaviti da odstoji 10 minuta. Od jaja, brašna i jogurta napraviti smesu kao za palačinke. Posoliti.

 

Vatrostalnu posudu malo nauljiti. Kolutove patlidžana umakati u smesu od jaja i poređati na dno vatrostalne posude. Rasporediti tako da utrošite sav patlidžan. Preko patlidžana staviti izdinstano meso sa lukom. Po potrebi ocediti od viška masnoće.

 

Tikvice takođe umakati u smesu od jaja i poređati preko mesa, vodeći računa da se utroši sav materijal. Preko tikvica preliti ostatak smese od jaja, začiniti po ukusu i staviti u rernu zagrejanu na 200C da se peče nekih 30-40 minuta, dok lepo ne porumeni.

 

 

Inicijalizacija u toku...