na radost cele porodice

ZA DOBAR RUČAK NIJE NEOPHODNO MESO: Šareni SATARAŠ s pirinčem zasitiće vas i očarati bogatim ukusom (RECEPT)

0

Predstavljamo vam staro i dobro poznato jelo pripremljeno na nešto drugačiji način

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Sastojci:

 

  • 2 glavice crnog luka
  • 6 paprika
  • 2 paradajza
  • 50 g pirinča
  • ulje
  • biber
  • so
  • peršunov list
  • lovorov list

 

Priprema


Na ulju propržiti krupnije seckan luk, pa dodati sečenu papriku i nju izdinstati. Dodati oljušten paradajz na kocke.

 

Posoliti, pobiberiti i dodati lovorov list. U manjoj posudi skuvati pirinač, ocediti i dodati satarašu i sve lagano izmešiti.


Na kraju dodati seckan peršunov list.

 

 

makonda-tracker