icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

prste da poližete

RUČAK NA BRZINU, A TAKO UKUSAN! Najslasnije PILEĆE MESO u saftu s pavlakom (RECEPT)

Podeli:

Svi će vam tražiti recept!

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Sastojci:

 

  • pileće belo meso
  • 4 kašike brašna
  • 180 grama kisele pavlake
  • 1 manja glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 50 grama margarina
  • 3-4 kašike ulja
  • 1 kašičica senfa
  • 1 kašika suvog začina
  • so i biber po ukusu
  • peršun, praziluk po ukusu


Priprema


Sipajte ulje u tiganj, pa mu dodajte margarin i nakon što se sve zagreje ubacite posoljenu i pobiberenu piletinu prethodno isečenu na tanke šnicle, dodajte so i biber po ukusu. Pržite po minut s obe strane, pa izvadite.


Zatim u istoj masnoći na srednjoj vatri propržite sitno seckan crni luk, pa sklonite, dodajte brašno, propžitekoji minut. Potom sipajte celu kiselu pavlaku i senf. Mešajte kako biste dobili kompaktnu masu, pa vratite u tu tu mešavinu pileće meso, poklopite i ostavite da se krčka 10-15 minuta. Kad bude pri kraju, dodajte sitno sečen beli luk i suvi začin i pržite još nekoliko minuta.

 

Na kraju pospite peršunom ili sitno seckanim peruškama praziluka ako želite.


Služite s mladim krompirom, pirinčem, graškom...

 

 

Inicijalizacija u toku...