svaki zalogaj je kao bomba zadovoljstva

RASHLADITE SE I ZASLADITE! Najkremastiji BANANA ČIZKEJK je čarolija za nepca u toplijim mesecima (RECEPT)

0

Ova ukusna poslastica pravi se brzo, a ima laganu i lepu teksturu

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Sastojci:

 

  • 2 velike banane
  • 200 grama keksa
  • 500 grama krem-sira
  • 200 grama kisele pavlake
  • 150 grama šećera
  • 5 kašika istopljenog maslaca
  • 2-3 kašike limunovog soka
  • vanilin šećer
  • 3 jajeta


Preiprema


Zagrejte rernu na 180 stepeni.


U dubokoj posudi ismrvite keks i pomešajte ga s rastopljenim maslacem, a potom prelijte u kalup ili tepsiju za pečenje prethodnu premazanu maslacem. Pecite ne više od 10 minuta.


Zatim u jednoj posudi napravite pire od banana i prelijte ih limunovim sokom.
U drugoj i dubljoj pomešajte šećer s krem-sirom i miksajte sve dok ne dobijete kompaktnu i glatnu smesu. Dodajte joj kiselu pavlaku, vanilin šećer i mešajte još dok ne napravite kremastu masu. Dodajte i jaja, dobro promešajte da se sve sjedini, pa u to sipajte i smesu od bananana i limunovog soka. Nako što sve promešate, prelijte ovu smesu preko one kratko pečene kore i sve zajedno pecite još sat vremena. Po potrebi smanjite temperaturu s 180 na 160 ako procenite da je potrebno.


Nakon što se ispeče ostavite da se ohladi i servirajte hladno i uz kafu.
Garantujemo — uživaćete u svakom zalogaju!

 

 

makonda-tracker