Ova ukusna poslastica pravi se brzo, a ima laganu i lepu teksturu
Sastojci:
- 2 velike banane
- 200 grama keksa
- 500 grama krem-sira
- 200 grama kisele pavlake
- 150 grama šećera
- 5 kašika istopljenog maslaca
- 2-3 kašike limunovog soka
- vanilin šećer
- 3 jajeta
Preiprema
Zagrejte rernu na 180 stepeni.
U dubokoj posudi ismrvite keks i pomešajte ga s rastopljenim maslacem, a potom prelijte u kalup ili tepsiju za pečenje prethodnu premazanu maslacem. Pecite ne više od 10 minuta.
Zatim u jednoj posudi napravite pire od banana i prelijte ih limunovim sokom.
U drugoj i dubljoj pomešajte šećer s krem-sirom i miksajte sve dok ne dobijete kompaktnu i glatnu smesu. Dodajte joj kiselu pavlaku, vanilin šećer i mešajte još dok ne napravite kremastu masu. Dodajte i jaja, dobro promešajte da se sve sjedini, pa u to sipajte i smesu od bananana i limunovog soka. Nako što sve promešate, prelijte ovu smesu preko one kratko pečene kore i sve zajedno pecite još sat vremena. Po potrebi smanjite temperaturu s 180 na 160 ako procenite da je potrebno.
Nakon što se ispeče ostavite da se ohladi i servirajte hladno i uz kafu.
Garantujemo — uživaćete u svakom zalogaju!