recept dana

IDEALNA POSLASTICA NAKON SUTRAŠNJEG RUČKA: Napravite kremastu tortu sa BANANAMA, koja se služi uz kafu!

0

Porodica će se sigurno obradovati.

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Sastojci:

 

Kore

5 jaja

5 kašika šećera

5 kašika brašna

prstohvat soli

 

Fil:

 

2l mleka

6 kesica pudinga od vanile

10 kašika šećera

2 margarina

5-6 banana

šlag

 

Priprema:

 

Odvojite 200 ml mleka i u njega umešajte 6 kesica pudinga, a ostatak mleka zakuvajte pa napravite puding. Dodajte šećer.

 

Kada se fil ohladi umutite 2 margarina, zatim u taj margarin postepeno dodajte prethodni fil i sve vreme mutite.

 

Za koru odvojite žumanca od belanaca. Belanca mutite sa šećerom pa dodadjte žumanca postepeno. Kada se sve sjedini, dodajte brašno i malo soli. Smesu izijte u pleh obložen pek paprom i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta. Pečete 2 ovakve kore.

 

Gotove kore vadimo na mokru čistu krpu i uvijamo u rolat. Kada se ohlade premazujemo ih džemom od kajsije, ponovo uvijamo u rolat i sečemo jednake parčiće koje zatim ređamo na tacnu.

 

Preko rolata stavljamo pola fila, zatim ređamo banane isečene na kolutove, pa ponovimo postupak.

 

Prijatno! Možete je služiti uz šolju kafe.

 

 

 

 

makonda-tracker