recept dana

NEODOLJIVI RUČAK KOJI SEĆA NA BAKIN TOPLI DOM: Domaće SARMICE od zelja će vas oduševiti!

0

Možete ih služiti sa kiselim mlekom.

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Sastojci:

 

4 veze zelja

500 g mlevenog mesa

2 manje šargarepe

1 crni luk

100 – 200 g pirinča

2 čena belog luka

30 – 50 g sremske kobasice

2 kašičice biljnog začina

so, biber

1 kašičica mlevene crvene paprike

1 kašičica senfa

origano po želji

 

deca-čekaju-da-ručak-bude-gotov.jpg
foto: Profimedia

Priprema:

 

Zelje očistite, operite i stavite u vruću vodu da malo omekša.

Luk i šargarešu prodinstajte, dodajte pirinač, mleveno meso i začine. Pred kraj dodajte kobasicu i krčkajte još malo (dodajte vodu). Kada voda ispari uzmite kašiku smese i stavite na list zelja pa uvijte. Poređajte u pleh, prelijte uljem i zapecite u rerni na 190 stepeni pola sata.

Služite toplo uz kiselo mleko.

 

 

 

 

makonda-tracker