Možete ih služiti sa kiselim mlekom.
Sastojci:
4 veze zelja
500 g mlevenog mesa
2 manje šargarepe
1 crni luk
100 – 200 g pirinča
2 čena belog luka
30 – 50 g sremske kobasice
2 kašičice biljnog začina
so, biber
1 kašičica mlevene crvene paprike
1 kašičica senfa
origano po želji
Priprema:
Zelje očistite, operite i stavite u vruću vodu da malo omekša.
Luk i šargarešu prodinstajte, dodajte pirinač, mleveno meso i začine. Pred kraj dodajte kobasicu i krčkajte još malo (dodajte vodu). Kada voda ispari uzmite kašiku smese i stavite na list zelja pa uvijte. Poređajte u pleh, prelijte uljem i zapecite u rerni na 190 stepeni pola sata.
Služite toplo uz kiselo mleko.
( Cooking.rs, stvarukusa.rs )