Mnoge domaćice su vrsne kuvarice, ali kada dođe na red pravljenje salate onda nastaje problem.
Sastojci:
kupus (sitno seckan)
so
ulje
sirće
šećer na vrh kašičice
peršun za dekoraciju
šargarepa rendana za dekoraciju
Priprema:
Ovo su sastojci za najobičniju kupus salatu, ali ono što će joj dati ukus kao iz restorana je redosled stavljanja sastojaka i dodatan trik na kraju.
1. Prvo sipajte u kupus so na vrh kašičice i isto toliko šećera. Izgnječite kupus rukama i ostavite da odstoji par minuta.
2. Sipajte ulje, da obloži salatu, pa potom i sirće. Promešajte i dodajte so na kraju.
So na kraju je ključan sastojak svake dobre salate, jer kako kaže naš kuvar, domaćice obično tu greše. Po inerciji prvo sipaju so u salatu, pa potom naliju sirće i ulje, što dovodi do toga da so padne na dno i praktično bude isprana uljem i sirćem.