recept dana

NAJUKUSNIJI SLATKIŠ KOJIM MOŽETE ODUŠEVITI VOLJENU OSOBU: Napravite punjene ČUPAVCE uz jedinstveni recept!

0

Možete ga servirati na šarenim tacnama ili korpicama.

foto: Shuterstock
foto: Shuterstock

Sastojci: 

 

6 jaja

200 g šećera

190 g brašna

1 prašak za pecivo

prstohvat soli

1 kašika ekstrata od vanile 

 

Preliv:

 

180 ml mleka

200 g šećera

40 g margarina

170 g čokolade za kuvanje

150 g kokosa

3 kašike vode ( po potrebi )

 

Priprema:

 

Nije potrebno razdavajati jaja nego ih lupate zajedno 5 minuta pa dodate prstohvat soli i šećer pa nastavite lupanje još toliko. U toku mućenja dodajte ekstrat od vanile. Dodati brašno i prašak za pecivo pa sjediniti varjačom.

Zagrejati rernu na 180 stepeni pa smesu istresti u četvrtasti pleh dimenzija 25 x 25. I peći oko 20 minuta. Smesa može da se istrese i u pleh 23 x 23 cm, samo ne veći, jer treba da je biskvit deblji, jer se seče po pola. Pečen biskvit ostaviti da se ohladi pa preseći vodoravno da se dobiju dve tanke kore.

 

Na ringlu staviti mleko, šećer i margarin, pa kad prokuva skloniti pa staviti čokoladu pa mešati da se otopi i sjedini. Ovom smesom premazati kore, obe. Presećenu koru otvoriti kao knjigu pa unutrašnje strane namazati i onda poklopiti opet. Iseći na kockice, prvo na pola, pa u krst, pa svaki kvadrat još na krst.

 

Svaku kockicu umakati u preliv koji je ostao. Ako vam je preliv pregust dodati 3 kašike vrele vode. Posle umakanja kockica u preliv uvaljajte u kokos pa slažite na tacnu.

 

Čupavci, čupavci, Posni čupavci, čupavci recept
foto: Shutterstock

 

makonda-tracker