Možete ga servirati na šarenim tacnama ili korpicama.
Sastojci:
6 jaja
200 g šećera
190 g brašna
1 prašak za pecivo
prstohvat soli
1 kašika ekstrata od vanile
Preliv:
180 ml mleka
200 g šećera
40 g margarina
170 g čokolade za kuvanje
150 g kokosa
3 kašike vode ( po potrebi )
Priprema:
Nije potrebno razdavajati jaja nego ih lupate zajedno 5 minuta pa dodate prstohvat soli i šećer pa nastavite lupanje još toliko. U toku mućenja dodajte ekstrat od vanile. Dodati brašno i prašak za pecivo pa sjediniti varjačom.
Zagrejati rernu na 180 stepeni pa smesu istresti u četvrtasti pleh dimenzija 25 x 25. I peći oko 20 minuta. Smesa može da se istrese i u pleh 23 x 23 cm, samo ne veći, jer treba da je biskvit deblji, jer se seče po pola. Pečen biskvit ostaviti da se ohladi pa preseći vodoravno da se dobiju dve tanke kore.
Na ringlu staviti mleko, šećer i margarin, pa kad prokuva skloniti pa staviti čokoladu pa mešati da se otopi i sjedini. Ovom smesom premazati kore, obe. Presećenu koru otvoriti kao knjigu pa unutrašnje strane namazati i onda poklopiti opet. Iseći na kockice, prvo na pola, pa u krst, pa svaki kvadrat još na krst.
Svaku kockicu umakati u preliv koji je ostao. Ako vam je preliv pregust dodati 3 kašike vrele vode. Posle umakanja kockica u preliv uvaljajte u kokos pa slažite na tacnu.