Ukusna poslastica sa jagodama koja se lako sprema i obožavaćete je
Sastojci:
600 g jagoda + 100 g za serviranje
100 g šećera
200 g krem sira
450 ml slatke pavlake
60 g šećera u prahu
150 g keksa s maslacem
Priprema:
Jagode operite, očistite i naseckajte na male komade. Prebacite ih u duboki tiganj, pospite šećerom i kuvajte na laganoj vatri 20-ak minuta.
Kad omekšaju, dodatno ih zgnječite drvenom kašikom i prebacite u čistu posudu, pa prekrijte plastičnom folijom. Pričekajte da se ohlade pre nego što započnete pripremu kreme.
U velikoj posudi umutite slatku pavlaku sa šećerom u prahu u čvrsti šlag. U drugoj posudi umutite krem sir, pa mu dodajte četvrtinu pripremljenog (i ohlađenog) umaka od jagoda.
Kratko umutite da dobijete jednoličnu smesu, pa kašikom umešajte polovinu slatke pavlake. Prebacite pripremljenu kremu od sira i jagoda u jedan poslastičarski špric, a u drugi ostatak umućene slatke pavlake. Pripremite četiri čaše, grubo izdrobite keks s maslacem i krenite s nizanjem slojeva po ukusu.