ODUŠEVITE UKUĆANE

NAJPOPULARNIJA NA INTERNETU: Oduševite ukućane PASTIRSKOM PITOM, britanskim specijalitetom koji je OSVOJIO SVET (RECEPT)

0

Ako se pitate šta da tokom narednih dana spremate za ručak, ili još bolje za večeru, pastirska pita je odličan izbor.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Sastojci:

 

1 kašičica ulja

2-3 srednje šargarepe

1 veliki crni luk

500 g mlevene junetine

2 kašičice koncentrovanog paradajz-pirea

1 šolja smrznutog graška

0,5 l goveđeg bujona ili vode

1 lovorov list

1 kašičica aleve paprike

¼ kašičice čilija

900 g krompira

2 dl pavlake za kuvanje

so, biber

 

Priprema:

 

Luk i šargarepu nasckati, pa izdinstati desetak minuta na laganoj vatri.

Dodati meso i dinstati ga dok ne dobije boju.

 

Dodai koncentrat paradajza, grašak, začine i bujon, pa kuvati poklopljeno na tihoj vatri 30 minuta.

 

Od krompira napraviti pire i umešati u njega pavlaku za kuvanje.

 

Meso prebaciti u kalup za pečenje, po njemu razmazati krompir, staviti u rernu i peći 20-25 minuta na 180 stepeni.

 

 

 

makonda-tracker