icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

RECEPT

PROGLAŠEN JE ZA JEDAN OD NAJLEPŠIH SLATKIŠA NA SVETU: Tradicionalna turska POSLASTICA gotova je za samo 10 MINUTA!

Podeli:

Muhalebija je tradicionalni turski deset koji je proglašen za jedan od najlepših slatkiša na svetu. Pravi se lako i brzo, a nikoga ne ostavlja ravnodušnim

foto: Shuterstock
foto: Shuterstock


Sastojci:

 

1 l mleka, 30 g kokosovog brašna, 100 g putera, 6 kašika pšeničnog griza, 1 šolja šećera, 1 vanilin šećer

 

Priprema:

 

U posudi otopite puter, dodajte griz i mešajte oko 1 minuta. Sipajte mleko i nastavite da mešate. Dodajte vanilin šećer i kuvajte dok se ne zgusne.

 

U dobijenu smesu dodajte kokosovo brašno, promešajte i kuvajte još 3-4 minuta.

 

Desert sipajte u posude i sačekajte da se ohladi. Po želji možete ukrasiti kokosovim brašnom, mlevenim orasima ili cimetom.

 

Prijatno!

 

 

Inicijalizacija u toku...