recept dana

PRE RUČKA OKREPITE SE POSNIM PREDJELOM: Napravite PARADAJZ čorbicu sa začinskim biljem!

0

Na Veliku subotu je preporučljivo da se posti.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Sastojci:

 

200 ml paradajz pirea

šolja pirinča

glavica crnog luka

veza zelena

šargarepa

bosiljak, origano

kašičica soli

kašičica šećera

 

Priprema:

 

Iseckati luk i zelen na sitne komadiće, prodinstati na vodi.

Kada masa omekša, dodajte pire od paradajza i kašičicu šećera i ostaviti da se dinsta još oko 5 minuta.

 

Dodati 300 ml vrele vode i kada počne da vri dodati šolju pirinča.

Kuvati još 10-ak minuta, zatim dodati origano i bosiljak.

 

Isključiti šporet i ostaviti da stoji poklopljeno na ringli još 20 minuta.

 

Možete je služiti uz kiselo mleko, malo limuna i začinsko bilje.

 

Supa, Čorba
foto: Profimedia

 

makonda-tracker