NAJBOLJA PRIPREMA

Sočno, slasno i hrskavo: Napravite jagnjeće pečenje na zlatiborski način (RECEPT)

0

Za slavu, praznike, porodični ručak ili goste - nikada nećete pogrešiti ako spremite i poslužite jagnjetinu na zlatiborski način!

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Sastojci:

 

1 kg jagnjetine

1 l mleka

lorber

ruzmarin

1, 5 kg krompira

ulje

100 g kajmaka

so

 

Priprema:

 

Jagnjetina treba da odstoji 2 sata u mleku. Pržiti je u većem sudu. Dobro utrljati so, dodati malo lorbera, grančicu ruzmarina. Krompir iseći na veće komade i staviti pored jagnjetine, preliti uljem i dodati dve kašike kajmaka.

 

Peći na 180 stepeni oko 1,5 h.

Servirati toplo, uz zelenu salatu i mladi luk.

 

Slasne i neodoljive: Punjene turske lepinje od lahmadžun testa (RECEPT)

 

 

 

makonda-tracker