icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

spremite ih za čas

NE TREBA VAM ČAK NI MIKSER: Posni čupavci bez jaja i mleka, a UKUSNIJI NEGO IKAD! (RECEPT)

Ako postite, napravite ovaj kolač neodoljivog ukusa, a mogu ga jesti i oni koji ne poste. Uživajte!

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Sastojci:

 

Za testo:

 

300 g brašna

1 kesica praška za pecivo

200 g šećera

200 ml ulja

300 ml voda

1 kašika arome vanila ili vanilin šećer

 

Za fil:

 

200 g margarina

150 g šećera

200 ml vode

2 kašike kakao praha

100 g čokolade

 

Za dekoraciju:

 

200 g kokosovog brašna

 

Priprema:


U posudu sipajte brašno, šećer, ulje, vodu i aromu vanile. Sve to izmešajte dok ne sjedinite sve sastojke. Zatim, testo sipajte u pleh dimenzija 35×30 koji ste podmazali uljem i sipali malo brašna preko.

 

Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C nekih pola sata.

 

Zatim, izvadite i isecite kocke.

 

Sve sastojke za fil stavite u šerpu i prokuvajte nekih 5 minuta.

 

Kocke umačite u mlaku čokoladu ili hladnu (bitno je da nije vrela).

 

Posle čokolade, kocke umačite u kokos.