icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

zaljubićete se u njjih

VOLEĆETE IH I VIŠE OD KLASIČNIH: Neodoljivi BELI ČUPAVCI postaće svačiji OMILJENI slatkiš (RECEPT)

Podeli:

Kombinacija kokosa i bele čokolade takođe je sjajan spoj i zato dajte priliku belim čupavcima, koji bi vam mogli postati još draži od klasičnih!

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Sastojci:

 

Za biskvit:

 

6 jaja

6 kašike brašna

4 kašike šećera

1,5 dl ulja

1/2 praška za pecivo

 

Za glazuru:

 

300 g bele čokolade

4 dcl mleka

4 dcl slatke pavlake

kokos

 

Priprema:

 

Odvojte žumanca od belanaca. Pazite prilikom odvajanja jer ne bi smeli da se pomešaju. Umutite žumanca i šećer. Mutite dok smesa ne postane svetla. Tada postepeno dodajte ulje, nikako odjednom.

 

Umutite belanca u čvrst šne. Naizmenično u žumanca dodajte malo brašna i šnea, pa pažljivo i polako mešajte. Ponavljajte postupak dok ne utrošite brašno i šne.

 

Tepsiju podmažite maslacem, uljem ili svinjskom mašću, zatim pospite prezlama i sipajte smesu. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C nekih 30 minuta.

 

Da biste znali da je biskvit pečen, ubodite čačkalicom i ako je suva, pečen je.

 

Belu čokoladu otopite sa mlekom i slatkom pavlakom uz konstantno mešanje.

 

Glazuru i biskvit ohladite pre završne faze. Isecite biskvit na kocke. Zatim jednu po jednu kocku umočite u glazuru, a zatim uvaljajte u kokos i odložite.

 

 

Inicijalizacija u toku...