Stari i provereni kolač pripremljen na nešto drugačiji način pravo je iznenađenje za vaše goste i ukućane
Sastojci:
- 4 šoljice brašna
- 4 jaja
- 2 šoljice šećera
- 2 šoljice ulja
- 2 jogurta
- prašak za pecivo
- višnje (po želji)
- 400 gr čokolade
- 4 dcl mleka
- 400 grama kokosa
Priprema
Odvojite žumanca od belanaca. Umutite sneg od belanaca.
Izmešajte brašno, jogurt, ulje, šećer, žumance i prašak za pecivo, te na lagano umutite sneg od belanaca.
Pleh premažite uljem i pospite brašnom pa sipajte testo.
Pecite desetak minuta, pa spustite i očišćene višnje. Pecite ukupno oko 40 minuta na 180 Celzijusa.
Otopite čokoladu s mlekom.
Kad se kolač ohladi, isecite ga na kocke, svaku umočite u otopljenu čokoladu, pa uvaljajte u kokos.
( Izvor: Dnevno.hr )