Nestvarno je sočna i ukusna i bez sloja džema, a tek ako joj dodate ovu voćnu aromu dobićete jednu od najlepših tortica na svetu — čuvenu australijsku lamington tortu
Sastojci:
- 190 grama maslaca
- 3 jajeta
- 350 grama brašna
- 250 mililitara mleka
- 220 grama šećera u prahu
- 220 grama tamne čokolade
- 250 mililitara slatke pavlake
- 2 kašike ekstrakta vanile
- šolja kokosovog brašna
- džem od malina ili jagoda po želji
Priprema
Zagrejte rernu na 170 stepeni, a potom podmažite dublju tepsiju u kojoj ćete peći tortu.
Maslac umutite mikserom u dubokoj činiji i dodajte šećer u prahu, kašiku ekstrakta vanile, jaja i između dodavanja sastojaka mutite. Na kraju sipajte mleko i brašno, pa sve dobro promešajte.
Potom prelijte ovu smesu u tepsiju i pecite najviše sat vremena, a zatim ostavite da se prohladi svega pet minuta.
Napomena: Po želji presecite kolač na pola i premažite debljim slojem džema od maline ili jagode, a potom poklopite kao sendvič.
Za to vreme pomešajte čokoladu s pavlakom i mešajte na pari kako bi se čokolada otopila. Prelijte ovom mešavinom kolač i na kraju ga pospite kokosom.