RECEPT

NAJLEPŠI UKRAS VAŠE PRAZNIČNE TRPEZE: Napravite najmekšu i najukusniju uskršnju POGAČU

0

Ovako pripremljena pogača biće najlepši ukras vaše praznične trpeze, a ukusom će oduševiti celu porodicu

foto: Youtube/Igy the cook
foto: Youtube/Igy the cook


Sastojci:


Za kvasac: 1/4 pivskog kvasca; 1 supena kašika šećera; 1 supena kašika brašna; malo mleka.


Za testo: 500 gr brašna; 5 gr suvog kvasc; 1 supena kašika soli; 2 jaja; 250 ml toplog mleka; 50-100 ml ulja;250 gr margarina;


Za premaz: 1 jaje; malo susama; 1 supena kašika brašna

 

Priprema:

 

Pomešajte kvasac, malo tolog mleka, kašičicu šećera i kašičicu brašna. Neka odstoji dok se ne podigne. Napravite testo. Dodajte brašno; suvi kvasac; Jaja; Pripremljeni kvasac; Toplo mleko. Zatim umesite testo, pa dodajte ulje i nastavite da mesite. Odmorite testo 10 minuta.

 

Razvaljajte testo. Namažite listićima margarina. Preklopite testo i ostavite da odmori 10 minuta. Ponovite postupak još jednom. Ostavite testo na naraste još 10 minuta. Napravite nekom vatrostalnom posudom rupu za jaja, i obmotajte testo oko te posude.Premažite testo smesom od jaja, kašičice brašna i susama.Dodajte listiće margarina preko. Pecite u zagrejajnoj rerni 30 minuta na 200 C.

 

 

makonda-tracker