icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

recept dana

UKUSNA, MEKANA I DEKORISANA: Napravite KAJGANU koja će se topiti u ustima, ovo su trikovi!

Podeli:

Savršen izbor za sutrašnji doručak.

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Sastojci:

 

3 jaja po osobi

kašika mleka ili sirnog namaza

prstohvat soli

biber po ukusu

čeri paradajz 

kroasan kao prilog

 

Priprema:

 

1. Razbijte jaja i stavite ih u posudu.

2. Dodajte mleko ili sirni namaz i prstohvat soli.

3. Snažno promešajte ili stavite u blender, dok se ne pojavi pena. Ostavite ih par sekundi da se stope.

4. Rastopite kašiku maslaca na tiganju na jačem plamenu. Kad se maslac rastopi dodajte jaja i pustite ih sekundu, dve. Zatim, brzim pokretima, silikonskom špatulom počnite mešati jaja dok se ne stvore velike pahuljaste grudvice.

5. Kajganu prebacite na tanjir. Ako imate mikrotalasnu, zagrejte tanjir nekoliko sekundi u njoj jer će se jaja sporije hladiti i dodajte biber.

 

Servirajte sa čeri paradajzom ili kroasanom, po želji.

 

kajgana
foto: Shutterstock

 

 

 

Inicijalizacija u toku...