Savršen izbor za sutrašnji doručak.
Sastojci:
3 jaja po osobi
kašika mleka ili sirnog namaza
prstohvat soli
biber po ukusu
čeri paradajz
kroasan kao prilog
Priprema:
1. Razbijte jaja i stavite ih u posudu.
2. Dodajte mleko ili sirni namaz i prstohvat soli.
3. Snažno promešajte ili stavite u blender, dok se ne pojavi pena. Ostavite ih par sekundi da se stope.
4. Rastopite kašiku maslaca na tiganju na jačem plamenu. Kad se maslac rastopi dodajte jaja i pustite ih sekundu, dve. Zatim, brzim pokretima, silikonskom špatulom počnite mešati jaja dok se ne stvore velike pahuljaste grudvice.
5. Kajganu prebacite na tanjir. Ako imate mikrotalasnu, zagrejte tanjir nekoliko sekundi u njoj jer će se jaja sporije hladiti i dodajte biber.
Servirajte sa čeri paradajzom ili kroasanom, po želji.