icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

divan recept

UKUSNIJE I BOLJE OD NAJMEKŠEG HLEBA: Testo sa jogurtom i kimom postaće NEZAMENLJIVI deo SVAKOG obroka (RECEPT)

Podeli:

Sa svega par klasičnih sastojaka i 25 minuta za pečenje, ova pogača je jednostavna za pripremu i ujedno superukusna! 

foto: Youtube Printscreen
foto: Youtube Printscreen

Sastojci:

 

1 šolja jogurta

1 čaša vrele vode

4 kašike granuliranog šećera

1 kašika suvog kvasca (10 g)

1 čaša ulja

2 jajeta

1 kašika crnog susama

1 kašika susama

1 kašičica soli

840 g brašna

 

Za premazivanje:

 

1 žumance

1 kašika ulja

 

Priprema:


Jogurt, vodu, šećer i kvasac lepo sjedinite. Brašno sipajte u posudu, dodajte so, susam, crni susam i postepeno ulje. Mešajte sve vreme, pa dodajte jaja. Promešajte, pa dodajte smesu sa jogurtom. Prvo varjačom sjedinite, pa rukama umesite testo. Pokrijte i ostavite da odmori sat vremena.

 

Prebacite testo na pobrašnjenu površinu, premesite i podelite na dva dela. Razvucite prvi deo testa u obliku kruga prečnika 35 cm i prebacite ga na pek papir. Okruglom činijom napravite krug u sredini testa (kao na slici).

 

testo
foto: Youtube Printscreen

Prstima oblikujte krug, a čašom napravite udubljenja u obliku polumeseca izvan kruga (kao na slici).

 

testo
foto: Youtube Printscreen
testo
foto: Youtube Printscreen

Viljuškom udubite unutar kruga (kao na slici).

 

testo
foto: Youtube Printscreen

 

Pogaču premažite umućenim žumancetom u koje ste dodali ulje. Prebacite sa pek papirom u pleh i pecite na 180°C nekih 25 minuta. Od druge polovine testa napravite pogaču na isti način.

 

 

Inicijalizacija u toku...