Ukoliko vam je teško da se razbudite, ovaj doručak morate da isprobate što pre.
Mafini od limuna su veganski i mogu da se pripreme veoma brzo i lako.
Potrebni sastojci:
1 šolja bademovog mleka
1 kašičica jabukovog sirćeta
2 šolje brašna
pola šolje bademovog brašna
2 i po kašičice praška za pecivo
četvrtina kašičice sode bikarbone
pola kašiice soli
polovina šolje i dve kašike kokosovog šećera
trećina šolje maslinovog ulja
2 kašike narendane kore limuna
3 kašike soka od limuna
1 kašičica ekstrata vanile
1 kašika čia semenki
Potrebni sastojci za glazuru:
polovina šolje krem sira
2 kašike limunovog soka
2 kašike javorovog sirupa
1 kašičica narendane kore limuna
Priprema:
Zagrejte rernu na 200 stepeni i podmažite pleh za mafine sa 12 mesta.
U maloj posudi pomešajte bademovo mleko i jabukovo sirće.
U drugoj posudi umutite brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu u so.
U trećoj posudi umutite šećer, maslinovo ulje, koru limuna, sok od limuna i vanilu. Dodajte smesu bademovog mleka i mešajte dok se sve ne sjedini. Dodajte čia seme i ređajte smesu u kalup za mafine. Pecite 20-ak minuta. Ostavite da se ohladi 10-ak minuta i počnite da pravite glazuru.
Mikserom pomešajte sir, limunov sok, javorov sirup i koricu limuna. Prelijte mafine i ukrasite čia semenkama i koricom limuna.