male tajne

KUVAR BRUNO BUŠE OTKRIO TAJNE UKUSNOG KROMPIRA: Evo kako da POMFRIT ostane svež i hrskav!

0

Kako ne bi izgubio hrskavost dok ga donesete kući, potrebno je uraditi jednostavnu stvar.

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Ukusnu pomfrit je zasigurno jedna od omiljenih grickalica pored burgera, mesa, lepinja, ali ukoliko napravite više nego što je potrebno, krompir veoma brzo omekša i više nije ukusan kao prilog. 

 

Kuvar Bruno Buše koji je za čuveni lanac brze hrane radio tri godine, otkrio je jednostavan način da pomfrit duže ostane svež i hrskav, a to će poprilično dobro doći ako ga kupujete na kiosku ili drajv inu. Kako ne bi izgubio hrskavost dok ga donesete kući, potrebno je uraditi jednostavnu stvar.

 

"Greška koju svi naprave je ta da zatvore papirnatu kesu u kojoj im dolazi hrana. Verovatno pretpostavljate da će tako zatvorena vrećica krompiriće održati toplima. To je pogrešno. Ono što se zapravo dogodi je da se od topline stvori para koja će omekšati krompiriće i oni više neće biti tako hrskavi", glasi njegov savet.

 

Pomfrit
foto: Shutterstock

Ako mislite da će se tako samo ohladiti, Bruno savetuje i kako tome doskočiti.

 

"U kesici ih obično stave uspravno, ali bolje je da ih položite horizontalno jer će se tako sporije hladiti. Najbolje je da ih stavite na dno, a burgere stavite iznad njih. Nikad više nećete imati gnjecav pomfrit, to vam garantujem", zaključio je.

 

 

 

makonda-tracker