MEJK AP SAVETI

KAKO NAJBOLJE NAŠMINKATI OČI? 6 saveta za šminkanje za žene koje su prešle četrdesetu

0

Džejmi Grinberg, slavna šminkerka, otkriva nekoliko trikova za šminkanje očiju za žene iznad četrdesete...

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Senke sa šljokicama

 

"Jedna od najvećih grešaka koje vidim kod žena je da obično stave svetlucavu senku previsoko iznad gornjeg kapka. Šljokičasta senka odlično je rešenje ako želite naglasiti oči, pa ga obično koristim kad mi nedostaje teksture", rekla je Grinberg, koja savetuje malo šljokica na unutarnji deo kapaka ili kao suptilni ajlajner.

 

Posvetlite unutrašnje uglove očiju

 

Baš poput jagodičnih kostiju, hajlajterom možete istaknuti i unutrašnje uglove očiju. Grinberg kaže da i ona voli dodati malo hajlajtera u unutrašnje uglove očiju, baš kao što to voli i Gvinet Paltrou.

 

Tamnije nijanse uz donju vodenu liniju oka

 

Šminkeri obožavaju da naglase oči tamnim senkama, pogotovo ispod donje vodene linije oka. Crna olovka ili senka podići će celi look. Ako imate bore oko očiju, Grinberg savetuje da tamne senke stavljate ispod očiju, tik uz vodenu liniju oka.

 

 

Mačkasti efekat 

 

"Ja sam u četrdesetima i postepeno, kako sam starila, jednostavno sam morala promeniti način na koji radim mačje oko" , iskrena je šminkerka.

Predlaže da olovku za oči, senku ili ajlajner nanosite u kraćoj liniji. Ovim ćete odvući pažnju sa sitnih bora, a potrebno je samo malo vežbe da linije na oba oka bude čiste, ujednačene i precizne. Zato Grinberg predlaže da oblik prvo stvorite pomoću senki, a potom pređete olovkom ili tušem.

 

Razigrani smokey eye

 

Iako su crne i sive nijanse prvo što vam padne na pamet na pomen smokey eye-a, tamne senke nisu jedina opcija.

 

"Smokey u idealnom slučaju može biti bilo koje boje, pod uslovom da na krajevima dodate tamnu nijansu", objašnjava Grinberg i predlaže romantične nijanse lavande koje je nosila Džej Lo.

 

Postignite ravnotežu

 

Pravilo manje je više takođe važi i za šminkanje očiju. "Ključno je uravnotežiti izgled očiju s ostatkom lica", tvrdi Grinberg. Na oči jednostavno možete dodati maskaru, obraze naglasiti kremastim rumenilom, a usnama dati živost bojom po izboru...

 

 

makonda-tracker