Gurmanski delikates — neodoljiva domaća musaka s tikvicama i gotovim pljeskavicama, ali i listićima kačkavalja
Sastojci:
- 2 pljeskavice sa lukom gotove
- 100 gr kačkavalja (listovi)
- 200 gr kisele pavlake
- 200 ml mleka ili jogurta
- 2 tikvice
- 3-4 jaja
- ulje, so
- 1 veća šargarepa
- malo prezli i brašna
Priprema
Tikvice oguliti iseći na punije listove i posoliti. Ostaviti da stoje 20 min pa ocediti tečnost. Ispohovati u brašno, jajima, prezli i pržiti.
Jajima koja su preostala dodati još jedno jaje i ubaciti pavlaku i mleko ili jogurt i izmešati. Tepsiju za musaku podmazati, na dno staviti red tikvica, pa premazati malo pavlakom i jajima staviti jednu pljeskavicu, pa kačkavalj tikvice. Zatim pavlaka, pljeskavica i sve ostalo do utroška. Završiti tikvicama i preliti pavlakom.
Peći na 200-220 stepeni oko sat vremena.
( Izvor: Bakina kuhinja )