icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

nećete joj odoleti

TRIK JE U MESU I JEDNOM TAJNOM SASTOJKU! Slasna musaka po bakinom receptu kakvu sigurno još niste probali

Podeli:

Gurmanski delikates — neodoljiva domaća musaka s tikvicama i gotovim pljeskavicama, ali i listićima kačkavalja

foto: Bakina kuhinja
foto: Bakina kuhinja

Sastojci:

 

  • 2 pljeskavice sa lukom gotove
  • 100 gr kačkavalja (listovi)
  • 200 gr kisele pavlake
  • 200 ml mleka ili jogurta
  • 2 tikvice
  • 3-4 jaja
  • ulje, so
  • 1 veća šargarepa
  • malo prezli i brašna


Priprema

Tikvice oguliti iseći na punije listove i posoliti. Ostaviti da stoje 20 min pa ocediti tečnost. Ispohovati u brašno, jajima, prezli i pržiti.

Jajima koja su preostala dodati još jedno jaje i ubaciti pavlaku i mleko ili jogurt i izmešati. Tepsiju za musaku podmazati, na dno staviti red tikvica, pa premazati malo pavlakom i jajima staviti jednu pljeskavicu, pa kačkavalj tikvice. Zatim pavlaka, pljeskavica i sve ostalo do utroška. Završiti tikvicama i preliti pavlakom.

 

Peći na 200-220 stepeni oko sat vremena.

 

 

Inicijalizacija u toku...