recepti poznatih

LAGANA VEČERA ILI DORUČAK: Prolećne slane palačinke po receptu Džejmija Olivera

0

Ko kaže da moraju biti slatke? Džejmi Oliver ima savršen recept za slane palačinke koje će biti savršen zalogaj za doručak ili večeru

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Sastojci:

 

1 avokado

340 g čeri paradajza

100 g spanaća

3 mlada luka

1 limeta

ekstradevičansko maslinovo ulje

1 veliko jaje

125 g brašna

1 1/2 kašičice praška za pecivo

1/4 kašičice soli

230 ml mleka

250 g svežeg sitnog sira

umak po želji

Priprema:

 

Posolite, očistite, ogulite i sitno naseckajte avokado. Paradajz operite i narežite na četvrtine i zatim zajedno s avokadom stavite u salatnu činiju, pa im dodajte četvrtinu spanaća. Naseckajte i dodajte zatim mladi luk i prelijte sve sastojke sokom od jedne limete.

 

Zatim, dodajte kašiku ekstradevičanskog maslinovog ulja, začinite solju i biberom, dobro promešajte i stavite na stranu.

 

Jaje razmutite u blenderu, dodajte brašno, mleko, preostali spanać i prstohvat soli i bibera, a zatim blendajte dok ne dobijete glatku smesu. Na srednje jaku vatru stavite veliki tiganj, namažite ga s malo maslinovog ulja, a zatim ulijte u njega tanki sloj testa. Pecite oko dva minuta ili dok lagano ne poprimi zlatnu boju, a zatim prebacite na tanjir za posluživanje i ponovljajte postupak sve dok ima testa.

 

Služite sa sirom, paradajzom i avokadom, umakom po želji...

 

 

makonda-tracker