icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

na brzinu

AKO VOLITE ROŠTILJ, OVO ĆETE OBOŽAVATI: Sočne rolovane pečurke punjene sirom (RECEPT)

Ovaj interesantan i potpuno nov ukus zanimljiva je ideja kad želite da iznenadite svoje goste

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Sastojci:

 

  • 400 grama šampinjona
  • 250 grama tvrdog sira
  • 250 grama slanine
  • suvi začin po ukusu
  • pola šolje ulja


Priprema


Očistite pečurke i otkinite im peteljke. Ispunite svaku pečurku jednim komadićem sira koliko može da stane u nju.


Slaninu isecite tanko na listove i zatim umotajte svaku pečurku u list slanine. Da se ne bi razmotalo provucite na krajevima slanine po jednu čačkalicu.


U posudu sipajte oko pola šolje ulja i u nju dodajte suvi začin po ukusu. U tako pripremljeno ulje umočite svaku pečurku i stavljate na ugrejan roštilj. Pecite sve dok slanina ne porumeni.